Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Gabriela M Bogdan, 30 ianuarie 2023, Ora 11:56

  • print
  • |
cand-se-va-incheia-epidemia-de-gripa-anuntul-facut-de-alexandru-rafila-51421-1.jpg BREAKING NEWS

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere. Potrivit ministrului, epidemia de gripă se va sfârși în două săptămâni.

 Rafila a precizat că doar în ultima săptămână, îmbolnăvirile au fost mai puține cu 25%. Astfel, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

 "Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descresccător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă.

Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă", a declarat Rafila.

 Ministrul a subliniat că nu sunt probleme cu stocurile de medicamente folosite în viroze respiratorii, chiar dacă a crescut consumul mai mult decât de obicei.

 "Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni.

Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente", a adăugat Alexandru Rafila.


 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară