Stanga
Dreapta

Praful saharian a lovit România

Gabriela M Bogdan, 24 aprilie 2024, Ora 11:02

  • print
  • |
praful-saharian-a-lovit-romania-52174-1.jpg

Imagini cu maşini acoperite de praf saharian sunt distribuite intens, miercuri, în mediul online, fiind surprinse în mai multe zone din ţară. Multe dintre fotografii sunt însoţite de comentarii ale internauţilor care pun sub semnul întrebării acest fenomen. ”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian", este unul dintre comentariile de pe reţelele de socializare. Imagini cu maşini pline de praf, după ce specialiştii au anunţat un nou val de praf saharian care traversează România, au umplut reţelele de socializare.

Oameni din Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, dar şi din alte zone ale ţării şi din Bucureşti au postat fotografii.

Părerile în mediul online sunt împărţite în ceea ce priveşte fenomenul.

”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian”, a transmis unul dintre internauţi.

”Maşina a făcut varicelă după ploaie. Eu am nările arse la fiecare 3 zile, de doi ani încoace. Se pricepe greu şi degeaba. Am intrat în zodia demenţei de câţiva ani, s-a dat liber la salvarea planetei de oameni. Una-două, praf saharian”, a comentat un alt internaut.

”Cu siguranţă azi spălătoriile auto au câştigat. Trendul ploaie cu praf saharian ne lipsea”, a mai scris o femeie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri.

”În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.

 

FOTO:  hotnews.ro

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară