Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Milionarul Bobby Păunescu, fiul securistului George Constantin Păunescu este în spatele AUR

Claudiu Constantin, 12 decembrie 2020, Ora 13:48

  • print
  • |
milionarul-bobby-paunescu-fiul-securistului-george-constantin-paunescu-este-in-spatele-aur-48361-1.jpg BREAKING NEWS

 

AUR, formaţiunea extremistă care constituie marea surpriză a alegerilor parlamentare, este controlată din umbră, printre alţii, şi de Bobby Păunescu. Acesta şi-a făcut apariţia, în seara alegerilor, la sediul AUR, pentru a-şi manifesta bucuria alături de liderii de faţadă.

Discover Basel with the BaselCard (new web app)

Bobby Păunescu a apărut cu gura până la urechi alături de celebra avocată Diana Şoşoacă, cea care s-a remarcat prin numeroase scandaluri publice legate de măsurile sanitare de combatere a pandemiei.

 

Bobby Păunescu este fiul lui George Constantin Păunescu (GCP), fost ofiţer de Securitate cu gradul de colonel, scria Caţavencii în 2019. GCP, alături de fraţii săi, a construit un imperiu financiar evaluat la sute de milioane de euro.

Iată ce scria Caţavencii despre familia Păunescu:

Una dintre familiile care nu s-au ascuns nici măcar o secundă după 1990 a fost familia Păunescu: George Constantin, Viorel şi Valentin (decedat între timp). Valentin a fost cel mai discret, ocupându-se de divizia prinţ a familiei, reprezentată, în principal, de Curierul Naţional şi de alte câteva publicaţii pasagere. Viorel a fost cârciumarul nomenclaturii şi al fotbaliştilor, gestionând ani buni barul Melody din Bucureşti şi pe cel cu acelaşi nume din Mamaia. Relaţiile foarte bune cu fotbalişti de top, printre care Hagi, Piţurcă şi Lăcătuş, l-au scăpat de furia celor care, după 1989, i-ar fi luat gâtul pentru că era principalul furnizor de alcool şi fuste al lui Nicu Ceauşescu. George Constantin, însă, a fost cel care a venit cu relaţiile profunde, banii din conturile unităţii şi oportunităţile de afaceri.

George Constantin Păunescu a lucrat, până în 1990, în comerţul exterior. A lucrat ani de zile în străinătate şi a ajuns până la nivelul de director al secţiei import-export şi mai apoi director al direcţiei de valută în Ministerul Comerţului Exterior. George Constantin Păunescu a ajuns până la gradul de colonel în Direcţia Securităţii Statului.

După 1990, GCP şi fraţii săi au făcut avere rapid, mai ales cumpărând de la stat foarte ieftin diverse active importante, precum Hotel Intercontinental, Hotel Lido sau Hotel Rex din Mamaia. Afacerile familiei Păunescu au fost finanţate cu bani de la Bancorex, pe o filieră care punea la cale toate ingineriile financiare ale vremii. Răzvan Temesan, şeful Bancorex, era omul cu banii, GCP era cel care punea în practică, Viorel Hrebenciuc era cel care gândea loviturile, iar Virgil Măgureanu era cel care asigura informativ şi relaţional totul.

George Constantin Păunescu a dat o ţeapă de 189 de milioane de dolari Bancorex, bani din care AVAS a mai recuperat doar 20 de milioane. O parte din ce a rămas la familia Păunescu s-a dus, de exemplu, în plata studiilor efectuate în SUA de către cei doi copii ai familiei Măgureanu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:07
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară