Stanga
Dreapta

Universitățile selectate să participe la proiectul european Erasmus+

Gabriela M Bogdan, 1 februarie 2023, Ora 11:16

  • print
  • |
universitatile-selectate-sa-participe-la-proiectul-european-erasmus-51432-1.png

Patru universităţi din România au fost selectate să participe la proiectul european Erasmus+, care prevede testarea unor noi forme de cooperare transnaţională între instituţiile de învăţământ superior, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, din România, la proiectul-pilot care va testa şi va dezvolta tot ceea ce presupune obţinerea unei diplome comune oferite de instituţii europene partenere („joint European degree label”) vor participa Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Această etichetă de diplomă europeană va reflecta toate competenţele şi rezultatele studenţilor care au urmat programe comune în mai multe ţări, beneficiind de abordări pedagogice transdisciplinare”, se arată în comunicat.

Rezultatele apelului Erasmus+ pentru cele două instrumente dedicate universităţilor au fost anunţate marţi de Comisia Europeană. Este vorba despre lansarea a zece proiecte-pilot, fiecare putând primi, timp de un an, un buget de până la 200.000 de euro prin Erasmus+.

„Acest program reprezintă o etapă importantă, inclusă în Strategia europeană pentru universităţi anunţată în urmă cu un an de oficialii Comisiei Europene”, precizează sursa citată.

În paralel, pentru programul dedicat statutului juridic al alianţelor universităţilor („European legal status for alliances of higher education institutions”), au fost selectate pentru participare Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În cadrul activităţii dedicate Erasmus+, universităţile selectate vor coopera cu autorităţile relevante la nivel naţional sau regional şi, ulterior, vor elabora propuneri conform direcţiei programelor la care au lucrat.

Ministerul Educaţiei este partener instituţional al programului Erasmus+.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:37
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară