Stanga
Dreapta

ATENȚIE! Emailuri false trimise în numele ANAF-ului

Gabriela M Bogdan, 28 iunie 2022, Ora 11:33

  • print
  • |
aten-ie-emailuri-false-trimise-in-numele-anaf-ului-50825-1.jpg

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat un avertisment pentru români. Persoanele trebuie să fie foarte atente la e-mailurile pe care le primesc. Fiscul transmite că există cazuri în care numele instituției este folosit în mesaje false.

Fiscul îi avertizează pe românii contribuabili că mai multe e-mailuri false sunt trimise în numele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Persoanele care primesc astfel de mesaje sunt sfătuite să nu le acceseze.

”Atenție! Emailuri false în numele ANAF!”, se arată într-o postare a instituției pe Facebook.

ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a ANAF.

ANAF va începe controalele masive de la 1 iulie 2022

Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat că începând de vineri, 1 iulie, vor avea loc controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

”Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Ovidiu a mai spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute. Acesta a explicat că legea spune că dacă există o diferenţă de 10% dintre venitul estimat şi venitul declarat, dar nu mai puţin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanţă la declarare şi există un risc în acest domeniu.

”20 de miliarde de euro, în patru ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod. Fiscul din România trebuie să facă ceea ce face Fiscul de oriunde din lume. Trebuie să controlăm şi să verificăm veniturile şi modul de dobândire de la persoanele fizice. Această direcţie funcţionează de vreo 10 – 11 ani. S-au făcut controale, dar într-un ritm foarte timid. Undeva în 10 ani vreo 630 de decizii de impunere”, a mai precizat Heiuș.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:30
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară